Gästriklands Genealogiska Förening

Din släktforskarförening i Gävle

Öppettider

Öppet i lokalen (23/8 - 14/12)
tisdagar 10:00-14:00
onsdagar 10:00-14:00

Kvällsöppet drop-in måndagar 18:00 - 20:00 (från 5/9)


Bokning  av plats/rådgivning (boka under ovanstående öppettider)

Telefon: 070-38 37 688

 

Porttelefon

Gavlegårdarna har installerat porttelefon till ytterdörrarna i Andersberg.

Tryck på "Sök" och sedan bokstaven G - Gästriklands Genealogiska.

Ring på knappen till höger så öppnar vi.

Medlemstidningen Gestricia

Under den här rubriken försöker vi berätta om vad som är på gång i föreningen och vad vi jobbar med just nu.

- Släktforskningens dag:  infaller den 21 januari 2023 nästa gång och liksom tidigare år arbetar vi tillsammans med bl a DIS-Mitt på ett arrangemang. Föredrag och praktisk demonstration av hur man kan släktforska kommer att stå på programmet. Vi söker just nu efter lämplig lokal som kan rymma upp till 100 personersamt föredragshållare.

- Hemsidan: Vår sida kommer att få ett nytt "hem" hos Släktforskarförbundets webbhotell. Vi minskar därigenom utgifterna något och får även visst stöd i hanteringen. Vi försöker göra den alltmer aktuell med några små förändringar i utseendet. Tyck gärna till och förslag emottas tacksamt. Maila till Lars K på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..se

- Datorer: Vi har nu kunnat utöka antalet släktforskardatorer, bl a genom en generös gåva. Vi behöver nu bygga ut nätverket med switchar och kablage så har ni sådant  som ni kan avvara eller tips så maila Lars K på  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

- Dagstidningar (AB och GD) i orginalutgåvor har sedan länge förvarats i lokalen, tyvärr inte är arkivsäkert. Nu har de fått en arkivsäker plats hos Arkiv Gävleborg. 

- Lokalen håller på att anpassas och utrustas för att bättre möta behoven av kurs- och föreningsverksamthet. När det kan göras beror både på ekonomi och frivilliga krafter.  Det behövs fler personer till att sköta lokalen, fixa fika, visa hur man använder släktforskarprogram eller läser kyrkböcker. Kan du hjälpa till ibland med något av detta eller på annat sätt bidra, kontakta då Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemssida

Fotografier

Känner du igen någon på gamla fotografier?

Klicka här

Gästriklands socknar